Friday, June 19, 2009

the day yg penat tp ok arrr... (18/6)

bermula dgn pagi yg hening....

aku kena bgn pagi2 plak td.. kena antaq kak aku p keja.. n baguih gak, ley gak aku try jln DUKE.. mak aiii.. clear nie.. x jem langsung.. kalo makcik juai nasi lemak pn ley laku oooo... so aku pn drive dgn penuh ketekunan lalu smpai la kat matrade... tp kak aku still kena merah sbb masa kat umah dia dok bungkuih kek utk kwn dia.. kwn dia tmpah kek, dia jd lmbt.. nk wat cmna, nk bisnes.. aahh da la, rezeki dia.. aku kalut pn wat pa.. tp utg dibahagi sama rata!! hahaha... so abeh antaq, odw la balik ke rumah.. x smpai umah, my mum chicken rice ajak mkn, aku pn sgh la mkn n mkn la kami berdua duaan seperti merpati dua sejoli.. aku cm besa la, pg2 nasi teruih(perut bendang) tp mak aku lex jaa roti canai pehtu kuih lopih.. nampak bersahaja ja dia.. n then finish la our eating.. going back to home.. smpai2 umah lena..... xremaja lgsg.. hahaha...

di tngah hari yg bersinar....

aku terjaga dri tdur ku... baru aku teringat yg aku x p setel pasai streamyx aku.. aku pn call 100 n ckp la ngan mamat yg angkat tu la.. lama gak ar nak setel... dia dok wat tnya memba dia plak nak setel cmna mslh bdak nie.. kita tnggu la smpai 2o minit.. mcm begayut ngan awek nie.. nasib pree.. kalo x, mmg mintax tukaq no telepon da.. hahaha.. so bla dia da nak ckp ngan aku, aku pn kata tukaq pass.. n tukaq la pass.. streamyx aku pn ley guna.. lega la rasa, kalo x kena maki ngan abg aku.. bley dia salah kita plak, mentang2 aku guna last, dia naik kapai terbang (naik angin la 2)... da setel yg tuu.. aku pn bergegas ke klcc.. memba plak nak jmpa.. jmpa la aku ngan nurul n adk dia kat burger king.. smpai2 da melantak.. xtggu nie, kita bepeluh smpai abg klcc kata "hujan ka kat luaq?".. huhu... so kmi pn sembang2 la dlm burger king.. xp mana pn.. dok dlm tu smpai 3 jam.. smbang pa pn aku x taw.. yg syok geng arab blakang aku dok penin aku ckp kedah, dia ingat aku xpenin dia ckp.. hahhhaa... tepat koi 4 kmi pn balik...

petang senja nan merah....

smpai umah.. memba teater call.. nak mai umah, ingat umah aku funfair ka nak mai mai cmtu.. hehehe.. x dakla, lepa pn mai laa.. sorank kelate sorank kedah murtad.. haha... kmi pn smbg ar kat umah.. lepa pekena karipap n kek kak aku.. tgh dok2 syok smbg, bley plak bdak klate sorank nie tgk album aku.. nate beqok laa... siap kutuk2 plak 2.. aku taw la aku agak comei tme 2.. jgn ar dengki.. haha.. so bla da belek2.. aku plak kena p ambik kak aku.. aku pn p la ambik, nsb baek blk ngan bos dia.. kalo x jenuh jem plak..

mlm yg kelam..

abg aku dok lena.. tdoq smpai koi 8.. kna maki ngan mak aku.. baru la bgn... da bgn dok tgk tv bersama keluarga.. koi 9.30 p antaq keta kat org yg import keta(keja abg aku ar).. so p la follow abg aku.. smpai kat umah pakcik 2.. bersembang plak selapih.. belapih2 gak arr.. letey menunggu... da abeh tu p lepak oldtown... minum kopi n mkn secebis roti... pehtu dok mengata org2 kat situ, on9 kat oldtown pasai nak tgk fb ngan youtube.. bek dok umah, pakai boxer lg best.. syahdu pn syahdu.. hahaha.. dah abeh sesi kutuk, kmi pn blk ar umah.. letey baiii~
smpai umah aku dok meliu sorank2.. tgk ataih x kena bwh x kena tepi lg x kena dinding ja.. so aku bring rehat jap.. tba2 tingat fb aku.. aku pn bkak n smbg la skit2 ngan memba aku.. n aku wat blog nie.. pastu tdoq!!!!

2 comments: