Saturday, August 15, 2009

da tunang daa abg tih aku akhirnya.....

hee haaa... rasa cam cpt gila masa berlalu.. dok pejam celek, pejam celek aku pn da 21.. n abg tih aku yg dulunya dok men pasiaq ngan aku pn da nak kawen.. arinie dia baru ja selesai bertunang ngan pasangan dia iaitu LIYANASAFRA (kak yana).. aku just nk story skit ar perjalanan aku p sana..

mcm nie la cita dia... sblum p ganu(tmpat kak yana) mmg bnyk halangan arr.. mula2 aku nak p nek keta sewa dri uitm aku nak p ganu.. set pnya set, dekat 10 org gak arr... geng2 aku pn nak p gak ganu, tp nak p jln arr.. aku ja yg nak p majlis tunang bangtih aku.. huhu.. pulun pnya set, tingai 5 org jaa.. pastu p la cari keta.. huh! haramm x dak plak.. hmpeh btoi.. akhirnya aku call la mak aku, suruh mai ambik.. pnya nak p nie.. haha.. pastu mak aku pn mai ambk ngan pak aku.. pagi2 jumaat da smpai.. pastu kami pn bertolak la dlm koi 11.. tgh dok ondaway, geng aku hat 4 org lagi tuu tepon ckp lepa pn dok odw gak.. laa ada keta plak, keling pnya ckp.. tp lepa syok arr, p lata belatan dlu.. mandi mandaa serta bercanda.. huhu.. aku ngan pakmak aku xdak p mana dah, teruih p KT.. lepak arr kat penginapan kat sana.. dlm koi 10 mlm, geng2 aku smpai KT n ambik aku.. kmi p la lepak2 n pusing2 kt ganu.. dlm koi 1 lebey aku pn chaw arr n berpecah aar ngan geng aku.. lepa tdoq kat tmpat len.. so keesokkan harinya yakni arinie laa, aku n makpak aku p la dungun, kami lepak kat MERANTAU INN.. tmpat nie da dibagi khas oleh famly kak yana.. cun gak tmpat tu, dpn pantai plak tuu.. syahdu arr.. siap ada kuda lg.. ley tgk ja laa, nak tunggang sory laa.. hehe.. dlm koi 2, abg tih aku pn smpai la ngan kaum kerabat.. pak besaq ada, mak besaq, mak ngah, mak tih, pak tih, muammar, abg long, kak shefa, kak cikwah, abg jad n kak tiyah.. smpai2 ja lepa teruih la besiap.. yg abg tih aku dok dandan arr bg ensem.. haram x ensem pn, kacak tu ada la skit.. haha.. hantaran2 tunang pn dok ready da, tggu angkut jaa.. dlm koi 3, kami pn direct to umah kak yana.. smpai ja sana, mak aaiii... da mcm kenduri beb... dgn khemahnya, dgn ramainya org.. baru tunang sheikh!! ahaha.. kami pn disambut ar dgn penuh kemesraan.. dijemputnya kami ke dalam... aku siap bawak hantaran lg.. dok wat muka flower boy bley.. hahaha... da smpai dlm umah kak yana, pak besaq aku arr permula bicara... dia pn susun ayat pnya cantik.. dgn pantun la syair la, segala macam.. hehe.. xdak la, ckp besa2 ja.. tnya setuju ka dak trima abg tih aku yg daif nie... tnya pnya tnya, bakal pak mentua abg tih aku pn kata la dia stuju.. so mula la upacara sarung menyarung cincin diantara maktih aku ngan kak yana... syok la kak yana tuu.. tersengeh sengeh dpt cincin... tp serius beb comei gla kak yana.. nasib abgtih aku pnya.. kalo x aku potong line dah.. berlipat pn berlipat arr.. jnji dpt.. ahahaha(saja2 ja bangtih, jgn ambik serius plak).. da abeh smua tu, kami pn diberi makan.. sedap gak nasi beriyani lepa.. mkn sungguh aku.. kalo x pangei balik, mmg abeh satu periuk.. hehe.. da abeh smua tu, kami sekerabat pn balik ar kat merantau inn balik.. smpai2 kat merauntau inn, geng2 aku smpai, lepa mai nak ambik aku.. aku baru nak lepak2 ngan sppu aku lepa da mai da... kacau betoi!! huhu... aku pn dgn perasaan luluh hatinya, pulang la ke uitm.. smpai2 ja kat uitm, dengaq crita yg mlm nie ada makan2 dgn famly kak yana, melepaih la aku... mesti makan sedap pnya.. x pala, rezki xdak.. nnti aku suruh arr kak yana belanja aku len.. hehe bley kan kak yana??? kui3..

so cmtu la cita dia.. apa2 pn syok arr.. dpt la pengalaman cmna org2 tua nak meminang cmna.. lepaih nie ley ar aku plak jd kepala tuk tunang org.. hahaha... CONGRET TO ABG TIH N KAK YANA!! semoga ampa smpai ke jangjang pelamin n bahagia hingga ke akhir hayat.. hehe.. aminnn~


motivasi HaRI ini: hargai dan sayangilah org yg btul2 mencintai anda kerana org yg btul2 mencintai anda sahaja yg akan menghargai dan menyayangi anda sedalam dalamnya..

1 comment:

  1. ye ye.saye comey...hahaha...sbb hanan puji comel,kene r blanje..huhuhu

    ReplyDelete