Thursday, August 27, 2009

test test test test !!!

apa laa ngan lect2 aku kat sinie.. cuba2 la bagi aku relax sat.. baru ja lepaih quiz da nak test.. lek luuuu!!! check la dlu quiz tu.. nie la org kita, tamak n kalut.. hehehe.. haishh ada plak kata lgu tu kat lect.. da mmg tugas kta kot blajaq kat U nie.. kena blajaq pastu quiz, pastu test, n pastu final exam.. tu blum keqa assesment or assignment.. hush letey sebenaqnya jadi student.. tu la... kita nie jadi pa pn susah... xkan senang pnya.. nk senang p tidoq la 24 jam... tp kalo tidoq 24 jam pn letey gakk.. sat rasa panaih.. sat sejuk sgt.. sat nk tidoq blah kiri, sat nak p kanan.. tgkk... mana ada bnda senang dlm hidop nie.. susah semua.. kita ja x sedaq smua tu.. taw nak mengomel ja kalo dpt bnda2 susah.. tu besa laa.. manusia mmg ska komplain, rasa x senang, rasa x adil laa n mcm2 ar lg.. emm ok la 2 kn?? at least kita sedaq apa yg kita buat kat dunia nie.. kdg2 rasa syok, kdg2 dak.. drpd perkataan yg keluaq pada mulut kita tu laa menunjukkan kita tgh feel ttg hidop kita.. yeahh!! life must feel with all damn feeling!! haha... apa aku mencarut bulan2 posa nie.. heee~ so as student nie, kita ikut ja la apa yg kita patot buat.. pasnie kita keja, kita kena ikut gak.. semua ada rule masing2, ada cara masing2... so jgn gelabah la, jgn rasa diri tu asyk kena ja dgn bnda2 susah.. mcm org tua2 ckp laa, "alah bisa tegar biasa".. btoi ak.. arhh!! mampuih p.. yg pntg kita kena buat bnda2 yg kta lalui nie bnda rutin.. da lama nnti xrasa pa pn.. besa ja, lex jaa.. siap ley silang panggung lg.. haha.. tgk lg skali, aku yg kata ada test nie pn sempat lg nak wat blog.. kononnya besa la nie.. bnyk la ang anan~ satg sok ang mengelupuq.. kalut nak usha org.. bkn tiru.. cuba cari inisheytif.. haha.. xpa la.. smua org ada skill masing2 an.. tp aku rasa stiap usaha kita pasti ada hasil an.. cuba la try sndiri.. kalo ampa rasa usaha ampa x baloi, itu tipu sbnaqnya.. ya la kdg2 hasil dpt lmbt.. asyk x jd jaa.. besa la 2... mybe usaha kita x secukup mana.. dan mybe blum smpai masanya.. so, jgn la selalu mengeluh.. cuba tuk cuba lg... pasti ada hasil dihujungnya.. ok!! mari la kita as student nie teruskn usaha tuk mendapat segulung diploma atau ijazah atau master atau phd... biar tempuh bnyk dugaan dlm hidop nie spya kita sentiasa bersedia tuk buat yg terbaik.. chayok2 all my sahabats!!

motivasi Hari Ini: berjaya atau gemilangnya seseorg itu bkn bergantung pada apa yg dia dpt pada masa dia belajar, tp hasil yg dia dpt selepas zaman dia blajar..

5 comments:

  1. hebattnye nannnn..bukan terawih tdi ang gelak ke??hahaha

    ReplyDelete
  2. haha.. itu laen crita.. mapez wat lawak.. hehehe.. x baik dowh ko.. keje nak gelak je.. aku nak cncentrate smyg pn x ley.. haishh~ haha

    ReplyDelete
  3. hak6....kalo anan da b'kate2 xleh d'sampok oleh sape2 daa...

    ReplyDelete